НАЧАЛО
ЗА НАС
УСЛУГИ
ЕКИП
КОНТАКТИ
ФИНАНСОВИ ОТЧЕТИ
ПЛУВНИ ПОСОБИЯ

Момичето на УниКо

romanian Romanian
russian English
United Kingdom Russian
russian Deutsch
russian Français

Скъпи клиенти

Корпоративни уроци

Счетоводни изобретения

Календарна история

 

20 ГОДИНИ "УниКо" ООД

ПОЛЗВАЙТЕ СЧЕТОВОДНИ УСЛУГИ

Обръщение към клиентите и кандидат-клиентите на УниКо, което ще бъде отправено на тържеството за 20-годишнината на фирмата, което ще се проведе на
19 декември 2009 година.

Скъпи клиенти, дами и господа !
Ползвайте счетоводните услуги на фирма "УниКо" ООД - Русе!

Ако мога да дам само един съвет за бъдещето, той ще е - спазвайте изчисленията за Вашите данъци, направени от счетоводителите на фирмата. Ползата от тези сметки в дългосрочен план е доказана от данъчните инспектори. Сега ще направим своите прогнози.

Удоволствайте от ценообразуването на счетоводните услуги на тази фирма. Няма значение плащате или не, Вие разбирате силата и красотата на дължимото. Услугите включват сила на възбудата и красота на умозрението. Няма значение, че цените са неясни, докато загубите фирмата, която съставя годишните Ви финансови отчети. Но повярвайте ми, след още 20 години, като погледнете Вашите джобни пари, сравнени с Вашите отчети, ще си припомните начина, по който са Ви вземали парите и колко прекрасно сте изглеждали при плащането. Не се безпокойте за бъдещето си. Или се безпокойте, но знайте, че безпокойството е толкова ефективно, колкото и опитът да се реши въпроса – плащането на ДДС-то печалба ли е или загуба. Истинските беди в живота Ви ще дойдат от неща, които никога не са се появявали в обезпокоените Ви глави, а Ви заслепяват в 4 часа следобед на някой мързелив петък.

Всеки месец правете по нещо, което Ви плаши!

Псувайте държавата, следващия месец – властта, а по-следващият - м-р пр-ля...!

Не си губете времето да смятате. Черногледците от фирма УниКо вече ще са отговорили на проблемите на Вашите идеи!

Не си губете времето да пресмятате печалбите на колегите от другите браншове.
”Капитализъмът” е състезание на дълго разстояние и накрая /ако се вслушвате в съветите на фирмата /УниКо/, оставате да се състезавате единствено със себе си!

Помнете съветите! Пазете старите си финансови отчети! Изхвърляйте старите си фактури с неправомерно ползван данъчен кредит!

Приклякайте от време на време! За да видите къде сте били преди 20 години! Най-интересен е бизнесът в началото - първата стотачка или милион по цени 1998 година! Някои още не са ги натрупали!

Вземайте хапчета за ер-кц-я /успокоение/! Внимавайте с XXL! Ще Ви липсват, когато няма да има химия и ток.

Може би ще се откажете от счетоводните услуги на фирмата, може би не. Може би България ще бъде 101-я щат на САЩ. Каквото и да правите, не се възгордявайте, не се хвалете. Избраните от Вас решения отдавна ги е препоръчала Ванга. Което е валидно и за всички останали...

Удоволствайте от съжденията си! Използвайте ги по всевъзможни начини! Не се безпокойте от начина, както и от това какво другите хора мислят за Вашите мисли!

Пийте по малко! Но само в къщи. Никога на работа или в работно време. Никога не спазвайте упътванията! Те водят до безизходица.

Старайте се да опознаете стопанската история на бранша си! Бъдете мили с работниците си! Те са най-добрата Ви връзка с Вашето минало и са вероятно хората, които ще са до Вас и за в бъдеще.

Имайте разбирането, че приятелите идват и си отиват, но на малко от тях трябва да държите! Работете здраво, бъдете „алчни”, защото колкото повече остарявате, толково повече ще са Ви необходими хората, когато сте били млади!

Поживейте в България! Смело! Тя е центърът на свободолюбието и удоволствията.
Америка е измислена от киното.

Пътувайте!

Приемете вечната истина, че диференциалната рента е най-сигурната печалба!

Уважавайте дъртите счетоводители! Те са мръсници. Не очаквайте изненади от тях! Те не знаят всичко, но могат много.

Внимавайте с данъчните съвети, които искате да чуете! Даването им е начин да извадиш миналото от отпадъчните води, да го избършеш внимателно, да добоядисаш по-грозните му части и да го възстановиш за повече, отколкото то струва. Бъдете търпеливи за резултата от тях!

Но вярвайте ми, не вярвайте в нищо и никого!

 

Николай Х. по Курт В.

26.11.2009 год.

Изявление на управителя към клиентите на УНИКО, което бе прочетено на тържеството за 20-годишнината на фирмата, което бе проведено на 19 декември 2009 г.

Скъпи гости,
Искам да ви кажа нещо важно.
Развитието генерира доходи, но и умора !
УМОРЕНИТЕ КОНЕ ГИ УБИВАТ, НАЛИ? НАЛИ И АЗ СЪМ УМОРЕН. КАК ЛИ? УМОРЕН ДА СЪМ! ТОВА Е НЕЩО НЕВЕРОЯТНО, НЕ! Но това най-просто предполага, че трябва да оставиш нещо и някого след себе си, на когото му липсва засега умора. Темпото трябва да се поддържа, но от КОГО?

Информацията, което прeдлагам включва първата важна стъпка, разрушавайки Вашия 20 годишен стереотип на мислене /на възприемане на фирмата/.

Решението, което е в сила юридически от три дни: УНИКО е вече ООД !
ПРИЕХ СЪДРУЖНИЦИ, КОИТО ЗАКУПИХА 20 % ОТ ДРУЖЕСТВОТО. Това са: По азбучен ред ? По възраст ? По постъпване ? Не, по реда в ПРОТОКОЛА на сдружаването:
ВЕНЕТА ЖЕКОВА
ИЛИЯНА ДИМОВА
КРЕМЕНА ПЕТРОВА
БОРЯНА ГЕОРГИЕВА
Осланяйки се на поговорката "приливът повдига всички лодки", считам сега - след тази промяна, Вие – образно казано клиентите, трябва да сте по-склонни да примете, че тези четирима колеги ще подобрят нивото....

ЛИЧНО АЗ ИСКАМ ТЕЗИ МОМИЧЕТА ДА ГИ ВЪЗПРИЕМЕТЕ КАТО МЕН. НАДЯВАМ СЕ, ОТ СЪВМЕСТНАТА НИ РАБОТА ДА СЪМ ИМ ПРЕДАЛ ЖИЗНЕНАТА ФИЛОСОФИЯ, КОЯТО ВИЕ УВАЖАВАТЕ.
СЛЕД 10 ГОДИНИ, КОГАТО АЗ НЯМА ДА СЪМ ТАКА ФУНКЦИОНАЛЕН И ЖИЗНЕН КАКТО ДНЕС, МОЛЯ ДА ГИ УВАЖАВАТЕ, КАКТО АЗ СЪМ ИЗПИТВАЛ ВАШЕТО УВАЖЕНИЕ. ПРОСТО ЗАЩОТО ВСИЧКИ ТУК СТЕ МЛАДИ, ОЧАКВА ВИ СТАБИЛЕН БИЗНЕС, В КОЙТО И НИЕ ИМАМЕ ЧАСТИЦА ИДЕЯ.
УВЕРЯВАМ ВИ, ТЕ ИМАТ СЪЩАТА ПРОЕКЦИЯ ЗА КАУЗАТА, КОЯТО СТЕ ВИДЕЛИ В МЕН.
ПРИМЕТЕ, ЧЕ ТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА УВАЖАВАТ И ЦЕНЯТ ТОВА, КОЕТО АЗ ЦЕНЯ ВЪВ ВСИЧКИ ВАС - ВЗАИМНОТО ДОВЕРИЕ, ТОВА КОЕТО НЕ Е САМО ЗА ДНЕС, ЗА ТАЗИ СЕДМИЦА , А ЗА ГОДИНИ НАПРЕД.
ТЕЗИ ДУМИ НЕ СА ЛАСКИ ЗА НОВИТЕ СЪДРУЖНИЦИ, ПРОСТО ВСИЧКИТЕ НИ СЛУЖИТЕЛИ МИСЛЯТ В ТАЗИ ПОСОКА, НО.... ВСЕ ПАК АЗ ТРЯБВА ДА СЕ ДОВЕРЯ В БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ НА ПО-ОПИТНИТЕ, КОИТО ОТ СВОЯ СТРАНА СЛЕД ГОДИНИ ЩЕ ПРЕДАДАТ ЩАФЕТАТА НА НОВИТЕ ПО-ОПИТНИ. А АКО ПИТАТЕ КОИ СА ТЕ – ДА, ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО СА С ДЕСЕТИНА ГОДИНИ ПО-МЛАДИ ОТ ТЯХ, СЪЩО НАПОРИСТИ, СЪЩО ЗНАЕЩИ, НО ВСЕ ПАК ТЕЗИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ИЗЧАКАТ СВОЕТО ВРЕМЕ. ИСКАМ ДА МИСЛЯ, ЧЕ СЛЕД ДЕСЕТИНА ГОДИНИ ТОЗИ БИЗНЕС ЩЕ БЪДЕ ПО-ЦВЕТУЩ, ПО-УВАЖАВАН, ПО-ДОХОДОНОСЕН, ТАКА ЧЕ НА ВСЕКИ ПЕТ ГОДИНИ ЩЕ ВИ СЪБИРАМЕ ОТ УВАЖЕНИЕ, ОТ УВАЖЕНИЕ КЪМ ТЕЗИ, КОИТО НИ ХРАНЯТ, НА КОИТО ПОМАГАМЕ, И КОИТО НЕ НИ ИЗОСТАВЯТ.
ОЩЕ ЕДИН ПЪТ БЛАГОДОРЯ, ВЕЧЕ И ОТ ИМЕТО НА НОВИТЕ СЪДРУЖНИЦИ, И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ИМЕТО НА ЦЕЛИЯ ЕКИП - ОТ РУСЕ, ОТ ВАРНА, ОТ СВИЩОВ, ОТ БУРГАС, НА ВСИЧКИ, КОИТО НИ УВАЖИХА ТАЗИ ВЕЧЕР.
НИЕ ЩЕ ВИ ИЗАСТАВИМ САМО ТОГАВА, КОГАТО ВИЕ СЕ ОТРЕЧЕТЕ ОТ НАС.

19.12.2009 год.


Мулти Дизайн Студио